کد خبر: ۱۴۷۸۸
۱۲ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۴:۰۰
خانم کریمیان قرآن را با خط نستعلیق کتابت کرده است

خانم کریمیان قرآن را با خط نستعلیق کتابت کرده است

۲۰ سال خوشنویسی کردن از او فرد متواضعی ساخته که حتی از پذیرفتن عنوان نخستین بانویی که قرآن را کتابت کرده نیز طفره می‌‏رود؛ اما واقعیت این است که کریمیان اقبال برای نخستین بار در استان شروع به کتابت قرآن کریم به خط نستعلیق کرده است.

۲۰ سال خوشنویسی کردن از او فرد متواضعی ساخته که حتی از پذیرفتن عنوان نخستین بانویی که قرآن را کتابت کرده نیز طفره می‌‏رود؛ اما واقعیت این است که کریمیان اقبال برای نخستین بار در استان شروع به کتابت قرآن کریم به خط نستعلیق کرده و این افتخار بزرگ را برای محله دانشجو به ارمغان آورده است.

هر چند که بسیاری از هم محله‏‌ای‌هایش تاحدودی با کریمیان اقبال و هنرش آشنایی دارند، اما خود او می‏گوید: من در اندازه‏ای نیستم که شناخته شوم. می‌دانم، خصلت هنرمندان واقعی این است که با وجود توانایی بالا خود را هنرمند نمی‌‏دانند. با این وجود قرار مصاحبه‏ای را با کریمیان ترتیب می‌‏دهیم برای آنان که دوست دارند بیشتر با خوشنویس محله‌‏شان آشنا شوند.

 

آموزش خوشنویسی در پایگاه بسیج

هنرمند خوشنویس محله دانشجو مشهد، سال‌های زیادی است در حال آموزش در کلاس آموزشی است که در پایگاه بسیج یکی از مساجد محله برگزار کرده است. کلاس‏‌های آموزشی او در محله مورد استقبال هم‌محله‌‏ای‌ها قرار گرفته است. سفارشاتی نیز معمولا به او می‏‌دهند که کریمیان با وسواس آن‏ها را انجام می‌‏دهد. می‌‏گوید: در شأن من نیست هر مطلبی را روی کاغذ بیاورم. می‌‏گوید هنرمند شأن دارد. می‌گوید خوشنویسی هنر با ارزشی است...

پدر و دایی‌‏اش خانم کریمیان هم خوشنویس بوده‌اند و این هنر درخانواده آن‌ها ارثی است

او که تنها بانوی خوشنویسی در خراسان رضوی است که قرآن کریم را به نستعلیق کتابت کرده است، ادامه می‌‏دهد: زمانی احساس کردم کارهایم رو به بیهودگی می‌‏رود. از قبل‌تر‏هایش طرحی داشتم که می‌‏خواستم به‌عنوان پروژه دانشگاه آن را پیاده کنم تحت این عنوان که قرآن کریم را کتابت کرده و آیات تربیتی آن را با قرمز بنویسم.

هرچند یکی از استادانم از این طرح و ابتکاری که در آن نهفته بود، استقبال کرد، اما در تحقیقاتم متوجه شدم این کار جایز نیست که قرآن موضوعی نوشته شود؛ تا اینکه تصمیم گرفتم بعد از چند سال قرآن را کتابت کنم.

خوشنویسی ارثی در خانواده

او کتابت قرآن را آغاز کرد نه به‌خاطر اینکه کار شاخصی کرده باشد، بلکه برای اینکه کار بیهوده‌ای انجام نداده باشد. در حالی‌که میان صحبت‌های این بانوی هنرمند محله دانشجو متوجه می‌‏شوم پدر و دایی‌‏اش نیز خوشنویس بوده‌اند بهترین زمانی را که او برای خوشنویسی انتخاب می‌کند را از سئوال می‌کنم که پاسخ می‌‏دهد: صبح‌ها بعد از سحر و ساعات اولیه روز بهترین زمان برای خوشنویسی است.

از محله که می‌پرسم، می‏‌گوید محله دانشجو محله آرامی است و این آرامش به آرامش او در نوشتن نیز کمک می‌کند. اومی‌گوید: خوشنویسی یک هنر تخصصی است، اما نباید هنر‌ها را تنها تخصصی به کار گیریم ما می‌توانیم هنر را وارد زندگی روزمره کرده و حتی در محله جهت ارتباطات بهتر به ویژه از جنبه‌های معنوی با هم محله‏ای‏ها از آن‏ها استفاده کنیم.

 

*این گزارش آبان سال ۹۰ در شهرآرامحله منطقه ۱۱ چاپ شده است.

کلمات کلیدی
آوا و نمــــــای شهر
03:04
03:44
اینستاگرام