کد خبر: ۱۴۳۹۸
۱۷ فروردين ۱۴۰۵ - ۱۲:۰۰
جعفر سلیمی ۱۴‌ بار با عصا بر سکوی قهرمانی ایستاده است

جعفر سلیمی ۱۴‌ بار با عصا بر سکوی قهرمانی ایستاده است

جعفر سلیمی ۲۸ سالی است سرمربی تیم فوتبال امید گلشهر است و تمام این مدت با وجود معلولیت از تلاش دست برنمی‌دارد و قهرمانی‌های زیادی را برای تیمش رقم زده است. او ۱۴‌ بار بر سکوی قهرمانی با عصا ایستاد.

عالیه ناطق| آهنگ گام‌هایش متفاوت است. وارد حیاط خانه که می‌شود، صدای کوبیده شدن عصا بر زمین خبر از آمدنش می‌دهد، این یعنی اینکه زمان کلاسش تمام شده است. ۲۸ سالی است سرمربی تیم فوتبال امید گلشهر است و در این مدت قهرمانی‌های زیادی را برای تیمش رقم زده؛ چهار دوره قهرمانی لیگ بر‌تر محلات، دو دوره نایب قهرمانی، چهار دوره قهرمانی جام حذفی و صعود به لیگ بر‌تر استان. اما جعفر سلیمی موفقیت‌های بیشتری را چشم انتظار است.

جعفر سلیمی متولد‌۱۳۴۹ است. در دو سالگی و به خاطر تزریق اشتباه پنی‌سیلین معلول می‌شود، اما معلولیت مانعی برای رسیدن به خواسته‌هایش نیست. او هم تحصیل می‌کند و هم ورزش. عاشق شنا، پینگ‌پنگ است و گاهگاهی به فوتبال دستی می‌پردازد.

 

هیچ روزی را بدون ورزش نمی‌گذرانم‌

می‌گوید: با وجود معلولیتی که دارم، به‌قدری با ورزش دمخور شده‌ام که روزی را بدون آن نمی‌گذرانم. گاهی که فضا برای ورزش مناسب نیست، با فوتبال دستی خودم را سرگرم می‌کنم. همین علاقه‌ام موجب شده برادر و خواهر کوچک‌ترم هم به رشته‌های ورزشی علاقه‌مند شوند و فوتبال و والیبال را دنبال کنند و حتی به مقام‌های استانی دست یابند.

 

جعفر سلیمی ۲ دهه «امید» گلشهری‌هاست

 

در ۱۵‌سالگی مربی تیم شدم

او گذشته سخت، اما شیرینی دارد، می‌گوید: ۱۴سال بیشتر نداشتم که تصمیم گرفتم در مسابقات دو‌و‌میدانی با ویلچر شرکت کنم و لذت نخستین پیروزی در همان زمان برایم به عنوان تجربه‌ای شیرین ماندگار ماند. در ۱۵سالگی مربی تیم فوتبال شدم و به عنوان ناظر دوم تیم، اداره یک تیم را برعهده گرفتم؛ بعد از آن بار‌ها و بار‌ها مربیگری را تجربه کردم.

 

در ۱۵سالگی مربی تیم فوتبال شدم و به عنوان ناظر دوم تیم، اداره یک تیم را برعهده گرفتم

۱۴‌دوره قهرمانی و نایب‌قهرمانی

هم‌محله‌ای ما می‌گوید: سال۷۰ سرمربیگری تیم بچه‌های گلشهر به من واگذار شد و امروز افتخار دارم بیش از ۱۴‌دوره قهرمانی و نایب‌قهرمانی در سطح شهر را در کارنامه ورزشی‌ام دارم.

 

صعود به تیم دسته یک، خاطره‌ای که ماندگار شد

سلیمی، افتخار‌های زیادی برای تیمش رقم زده است؛ اما در میان این موفقیت‌ها بهترین پیروزی را مربوط به صعود به مسابقات دسته یک مشهد در سال‌۸۵ می‌داند؛ مسابقه‌ای که در آن تیمش از مسابقات دسته ۲ مشهد با اختلاف ۲‌گل به مسابقات دسته یک صعود کرد.

به گفته سلیمی این موفقیت مثل فتح جام جهانی بود و زمینه‌ای برای موفقیت‌های دیگر شد؛ ازجمله صعود به لیگ استان در سال بعد که البته نتیجه‌ای نداشت و به دلیل مشکلات مالی و نداشتن حامی مالی منجر به فروش امتیاز تیم شد.

جعفر سلیمی ۲ دهه «امید» گلشهری‌هاست

 

اتحاد، شعار یک تیم موفق است

او اتحاد و همدلی را تنها راه برد در مسابقات می‌داند و می‌گوید، اگر همدلی نباشد، پیروزی به دست نمی‌آید. سلیمی کنار همه پیروزی‌ها بار‌ها و بار‌ها طعم شکست را چشیده و البته همه آن لحظه‌ها کنار تیم است. وی چندین بار بر این موضوع تأکید می‌کند که اتحاد و همدلی شعار یک تیم موفق است.

وقتی تیم‌ها حامی مالی ندارند

می‌گوید: تیم فوتبال امید گلشهر می‌تواند یکی از سرمایه‌های ورزشی باشد؛ تیمی که در ۲۸ سال حتی یک حامی مالی هم نداشته است. این تیم محدودیت‌های زیادی را تحمل کرده؛ از هزینه ۴۰‌هزار تومانی سالن گرفته تا دادن ۸۰۰‌هزار تومان برای شرکت در مسابقات. او اینها را فقط بخشی از محدودیت‌هایی می‌داند که مثل سنگی، پیش پای تیم قرار دارند.

 

جعفر سلیمی ۲ دهه «امید» گلشهری‌هاست

 

شرایط را برای فوتبالیست‌های با استعداد فراهم کنیم

گفته سلیمی هم مثل خواسته همه ورزش‌دوستان از مسئولان این است که شرایط را برای بازیکنان فراهم کنند. به گفته وی استعداد نوجوانان گلشهری تا اندازه‌ای است که اگر زمین چمن و سالن در اختیارشان باشد، این محله می‌تواند هر سال بیش از پنج فوتبالیست به لیگ مشهد تحویل دهد.

او از چهره‌های مطرحی صحبت می‌کند که از همین منطقه بوده‌اند و به رده‌های استانی راه یافته‌اند؛ فوتبالیست‌هایی که عنوان نایب‌قهرمانی مشهد را برای تیم خود رقم زده‌اند.

 

*این گزارش در شماره ۴۳ شهرآرا محله منطقه ۵ مورخ ۷ اسفندماه سال ۱۳۹۱ منتشر شده است.

کلمات کلیدی
آوا و نمــــــای شهر
03:04
03:44
اینستاگرام