کد خبر: ۱۵۲۲۳
۲۵ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۰:۰۰
نیکوکاری

زوج زائر اهوازی، در مشهد ایستگاه صلواتی برپا کردند

نعیم سرخی‌زاده با همسرش فاطمه بندقیری، ۱۹۰۰‌کیلومتر راه را از اهواز آمده بود مشهد؛ جوری که چند روز مانده به شهادت آقا امام هشتم (ع) اینجا باشد. قصدشان فقط زیارت نبود؛ می‌خواستند خادم باشند و برای مهمانان حضرت، نوکری کنند.

نعیم سرخی‌زاده با همسرش فاطمه بندقیری، ۱۹۰۰‌کیلومتر راه را از اهواز آمده بود مشهد؛ جوری که چند روز مانده به شهادت آقا امام هشتم (ع) اینجا باشد. قصدشان فقط زیارت نبود؛ می‌خواستند خادم باشند و برای مهمانان حضرت، نوکری کنند. آنها از روز‌هایی که به آشپزی و شب‌هایی که به توزیع نذری در یکی از موکب‌های محله عباس‌آباد سپری می‌شود، چند‌جمله‌ای را برایمان به یادگار بازگو کردند.

 

شیرینی‌های محلی، بهانه خدمت

نعیم متولد‌۱۳۵۵ است و کارمند شرکت حفاری نفت اهواز. فعلا در موکب تنها‌ست و منتظر، تا اگر فاطمه خانم از آشپزخانه حسینیه عباسیون تماس بگیرد و چیزی کم و کسر باشد، از اهالی محله پرس‌و‌جو کند و نیاز ایستگاه صلواتی را هر‌طور شده است، رفع و رجوع کند.

قصه توفیق خدمت این زوج در ایام شهادت امام‌رضا (ع) از چهار‌پنج‌سال پیش شروع شد که فاطمه، در ایام دهه کرامت، آمد مشهد تا کام زائران آقا را با پخت شیرینی‌های محلی اهواز، شیرین کند. پیدا‌کردن دوستان تازه از مشهد و دیگر شهر‌هایی که دلشان را با عشق امام‌هشتم (ع) معامله کرده بودند، پای این خانواده را برای خدمت در دهه آخر صفر به مشهد باز کرد.

 

غم سنگین امسال

شب قبل در این موکب، با نان بربری و عدسی، از ۴۵۰‌نفر پذیرایی کرده‌است، با کمک خانواده و چند‌نفر از رفقای تهرانی‌اش. می‌گوید: نماز مغرب و عشا که تمام می‌شود، چراغ پذیرایی را در موکبمان روشن می‌کنیم و تا حدود ۱۱ شب، مشغولیم.

یقین دارم آقا به زندگی‌ام برکت می‌دهند و حتی قِرانی را که در راهشان خرج شود، بی‌جواب نمی‌گذارند

مشهد را آن‌طور‌که باید و شاید، نمی‌شناسد و ناچار است وسایل اولیه برای دایر‌کردن ایستگاه صلواتی را تا جایی که میسر است، از اهواز تهیه کند و با خودرو سواری اش به مشهد بیاورد.

او که یک کارمند ساده است و با سه فرزند، دغدغه‌های مالی زندگی را دارد، از هزینه‌کردن به عشق امام هشتم (ع) ابایی ندارد و می‌گوید: یقین دارم آقا به زندگی‌ام برکت می‌دهند و حتی قِرانی را که در راهشان خرج شود، بی‌جواب نمی‌گذارند.

از تفاوت زیارت امسالش با سال‌های پیش که می‌گوید و غمی که از حاضر‌شدن بر مزار آقای شهید ایران به دلش نشسته‌است، با دشواری از سد بغضی که گلویش را بند آورده است، می‌گذرد. تنها یک جمله بر زبان جاری می‌کند و بقیه حرف‌ها را به اشک‌هایی می‌سپارد که از گوشه چشم، به پهنای صورت، جاری می‌شوند؛ «خاطرتان جمع، قاتلان ایشان به سزای کارشان می‌رسند.»

 

پذیرایی ویژه از زائران خردسال

شله‌زرد‌ها را که در ظرف بریزند، می‌روند سراغ پختن شام اصلی. فاطمه بندقیری و دوستانش، امشب برای پذیرایی از مهمانان موکب، پلو‌مرغ تدارک دیده‌اند. سفر آنها به مشهد، واسطه خیر شده است برای رساندن کمک‌های عاشقانی که آرزوی زیارت امام هشتم (ع) در سالروز شهادتشان را داشتند و بنا به هر دلیلی، این توفیق نصیبشان نشد؛ مثل اعضای هیئت «دمعه‌الرقیه» که بیست‌خانواده نیازمند را تحت پوشش دارند و در طول سال، چراغ مجلس اهل‌بیت (ع) را در اهواز روشن می‌کنند. فاطمه‌خانم می‌گوید: به دعای خیر عزیزان تحت پوشش هیئت است که آقا، افتخار نوکری‌شان را به من و خانواده‌ام داده‌اند.

او روی پیوست فرهنگی کار‌های خیرش تأکید دارد؛ چه در اهواز، برای نیازمندان و مخاطبان هیئت و چه برای مهمانان ایستگاه صلواتی محله عباس‌آباد. او و دخترانش، شب‌ها در این چندمتر از پیاده‌رو بولوار طبرسی‌شمالی که مفروش و سیاه‌پوش شده است، با برنامه‌های فرهنگی مثل مسابقه و اهدای جایزه، میزبان زائران خردسال امام هشتم (ع) هستند.

 

* این گزارش یکشنبه ۲۵ مردادماه ۱۴۰۵ در شماره ۶۷۵ شهرآرامحله منطقه ۳ و ۴ چاپ شده است.

آوا و نمــــــای شهر
03:04
03:44
اینستاگرام